zondag 22 januari 2012

Geen les! De school als vastgoedmagnaat

De VPRO zendt maandag 23 januari in de Slag om Nederland een programma uit over het nieuwe gebouw van het Arcus College in Heerlen. Dit ROC wist in de afgelopen jaren 60 miljoen euro te sparen en werd zo het rijkste ROC van Nederland. Het geld werd koste wat het kost opzij gezet voor de bouw van een futuristische scholencomplex. Een dwaas verhaal: schakel om 20.25 uur in op Nederland 2.

Een prachtig gebouw. Het rijkste ROC van Nederland. Maar het onderwijs werd er niet beter op. Hoe kan het dat een onderwijsinstelling zijn belangrijkste taak zo kon verwaarlozen? En wat moet er gebeuren met de acht panden die het Arcus college achterlaat in Heerlen, dat toch al kampt met enorme leegstand?

De makers van het programma hebben zich behoorlijk in het onderwerp verdiept en komen tot de conclusie dat schoolbestuurders zich zijn gaan gedragen als projectontwikkelaars die alleen geinteresseerd zijn in nieuwbouw zonder zich te bekommeren om de leegstaande gebouwen die ze overal achterlaten. Combineer dat met beroerd onderwijs en je hebt een schandaal, aldus de website www.betermboparkstad.nl

En natuurlijk een reden te meer om mijn roman Geen les meer te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten