Roman Geen les meer


Het onderwijs in Nederland kenmerkt zich door schaalvergroting en vernieuwing. Maar wat levert dat allemaal op? Deze roman laat op indringende wijze zien hoe het op een ROC vreselijk mis kan lopen.

Hoofdpersoon in het boek is een docent die loyaliteit en vakbekwaamheid hoog in het vaandel heeft. Ook hij moet mee met de onderwijsvernieuwing, er is geen ontkomen aan. Verbijsterd aanschouwt hij de gevolgen. Neutraal blijven is niet meer mogelijk. Uiteindelijk neemt hij stelling. En dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Geen les meer beschrijft de tragiek van het moderne onderwijs waarin managementtaal overheerst en iedereen zich ingraaft in zijn eigen waarheid. Ondanks alle goede bedoelingen, overheerst de lethargie en weet niemand de neerwaartse spiraal te keren. Heel herkenbaar schetst deze roman de gang van zaken op een hedendaags ROC. Maar misschien beschrijft Geen les meer wel de problemen in ├ílle grote organisaties. 

Recensies
Op internet zijn verschillende recensies verschenen. Deze staan in de rechterbalk. Ook staan er artikelen in Podium en het blad van de CNV Onderwijsbond

Bestellen
Bestellen kan via: Uitgeverij Passage

1 opmerking:

  1. Ik heb via div. Websites het een en ander gelezen over "Geen les meer!" Ik ga het boek lezen want wat ik er allemaal over lees lijkt zo uit het ROC Leiden leven gegrepen. Helaas!?

    BeantwoordenVerwijderen